Vermist 11-jarig meisje gevonden dankzij “recherchewerk en AMBER Alert”

Het 11-jarige meisje, waarvoor op donderdag 5 december een AMBER Alert werd verstuurd, is aangetroffen. Ze verkeert in goede gezondheid. Het meisje en haar vader werden kort na het uitgeven van het AMBER Alert aangetroffen in het centrum van Lelystad. Volgens de politie is de aanhouding een gevolg van “een combinatie van recherchewerk en het AMBER Alert”. Bedankt aan iedereen voor het meezoeken. Heb jij het bericht gedeeld? Vergeet het dan niet te verwijderen.

AMBER Alert
Een AMBER Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de Nederlandse politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Gemiddeld 1-2 keer per jaar stuurt de politie een AMBER Alert uit voor een ontvoerd of vermist kind in direct levensgevaar.

Met behulp van een AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Het hele systeem wordt dan ingezet en bereikt daarbij snel ruim 12 miljoen mensen (Peil.nl). Zo worden er bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, websites, SMS en e-mail gebruikt en wordt het AMBER Alert uitgezonden op radio en tv.  Ook grote landelijke apps, zoals 9292.nl, AMBER Alert, Politie en Google Waze nemen automatisch de melding over.

Een AMBER Alert kan op verzoek van de Politie via AMBER Alert Europe tevens in het buitenland worden overgenomen.