Schiphol Media

AMBER Alert voor ontvoerde Insiya bereikt 11 miljoen mensen

Nederland zoekt massaal naar de ontvoerde Insiya. In totaal zagen 10.850.031 miljoen mensen het AMBER Alert voor het 2,5 jarige meisje volgens Peil.nl*. De zoektocht gaat onverminderd door.

Het AMBER Alert werd massaal verspreid via o.a. sociale media, tankstations, openbare vervoerders, grote schermen langs de snelweg en populaire apps als Buienradar, 9292 en Nu.nl. Het bericht werd ook verspreid via het politienetwerk van AMBER Alert Europe.

Opschaling van urgente vermissing naar landelijk AMBER Alert
Naar aanleiding van de gewelddadige ontvoering van de 2,5 jarige Insiya plaatste de politie donderdagochtend 29 september een urgente vermissing. Hiervoor zijn meteen delen van het AMBER Alert systeem ingezet. Het vermissingsbericht is o.a. verspreid via sociale media en grote schermen en tankstations in de regio Amsterdam. Later op de dag heeft de politie het AMBER Alert systeem landelijk ingezet.

Bij de politie zijn ruim 70 tips binnengekomen die het onderzoeksteam natrekt. Het onderzoek naar het meisje gaat onverminderd door. Er zijn inmiddels aanwijzingen dat vader en dochter zich in het buitenland bevinden. De actieve status van het uitgegeven AMBER Alert wordt daarom beëindigd.

“We zijn iedereen enorm dankbaar voor het verspreiden van het AMBER Alert en de binnengekomen tips”, zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland. “Helaas is Insiya nog steeds vermist. Daarom roepen we juist nu alle mensen en organisaties op om mee te blijven zoeken of zich alsnog aan te melden op amberalert.nl. Zit u in het buitenland meldt u zich dan aan via amberalert.eu.”

Heeft u informatie over deze zaak? Bel 0800 – 6070 of +31 79 345 9876 (vanuit het buitenland).

*Peiling volgens een representatieve steekproef van Peil.nl onder 4119 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

20160929_buienradar

9292ov_mobile

 

facebook

 

 

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder