TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

AMBER Alert nu ook via Hyves te ontvangen

AMBER Alert Nederland, dat nu al 60.000 aanmeldingen heeft, breidt haar diensten uit met de AMBER Alert Banner. Met deze gadget, ontvang je nu ook op je Hyves-pagina AMBER Alerts net zo snel als de redactie van het journaal. Daarnaast kan de Banner ook op gewone websites worden gezet en komt de Banner beschikbaar als iGoogle-gadget.

De AMBER Alert Banner verschijnt als plaatje op een Hyves-pagina, iGoogle-pagina of andere website. Zodra de politie echter een AMBER Alert uitstuurt, verandert dit plaatje in een digitale poster met informatie over het vermiste of ontvoerde kind en een foto. De AMBER Alert Banner is te downloaden van de AMBER Alert website: www.amberalertnederland.nl/banner. Versies van de banner zijn ook te vinden in de gadgetsoverzichten van Hyves en iGoogle.

De AMBER Alert Banner biedt websitebouwers een alternatief op de AMBER Alert Website Alert. Deze tool verschijnt op een website als een te kiezen icoontje. Als er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, opent automatisch een pop-up scherm.

“Het streven is alle Nederlanders de mogelijkheid te bieden om via hun medium van voorkeur AMBER Alerts te ontvangen. Met het huidige aanbod van AMBER Alerts via SMS, e-mail, pop-ups op PC’s en reclameschermen, Instant Messenger, newsfeeds en Website Alerts bereiken we al heel veel mensen. Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft echter ook een Hyves-pagina. We kregen dan ook heel veel verzoeken binnen om een Hyves-gadget te maken. En niet alleen bij ons – Hyves kreeg ook heel veel vragen over AMBER Alert. Daarom hebben we besloten om het AMBER Alert waarschuwingsplatform uit te breiden met een Hyves-gadget”, aldus Frank Hoen, directeur van Netpresenter, oprichter en tevens hoofdsponsor van AMBER Alert Nederland.

AMBER Alert Hyves Alert wordt net als de overige AMBER Alert-vormen aangestuurd door het centrale softwareplatform dat is ontwikkeld door hoofdsponsor Netpresenter. De gadget zelf is ontwikkeld en kosteloos ter beschikking gesteld door Insert Media. “Met AMBER Alert kan iedereen nu meehelpen om ontvoerde en vermiste kinderen snel weer veilig thuis te krijgen. Natuurlijk hebben we het voorbeeld van minister Hirsch Ballin gevolgd en ons direct aangemeld, maar we wilden graag nog iets meer doen. Zoals helpen AMBER Alerts naar Hyves te brengen”, aldus Barry Driessen, directeur van Insert Media.

AMBER Alert heeft al meer dan 60.000 aanmeldingen binnen. Bijna 15.000 Nederlanders hebben de AMBER Alert-software gedownload zodat ze AMBER Alerts ontvangen op hun PC of grote (reclame)schermen. Daarnaast hebben ruim 31.000 Nederlanders zich al aangemeld om AMBER Alert E-mail Alerts te ontvangen, en ontvangen een kleine 15.000 Nederlanders nu AMBER Alerts via SMS. Daarnaast hebben grote nieuwssites zoals Telegraaf.nl hun websites al aangepast zodat AMBER Alerts direct worden gepubliceerd.