AMBER Alert Nederland en Hyves gaan samenwerken

AMBER Alert Nederland heeft de beschikking over een officiële Hyves-pagina met een kwart miljoen leden

AMBER Alert Nederland, het landelijk waarschuwingssysteem bij kindervermissingen en -ontvoeringen en Hyves, het grootste sociale netwerk van Nederland kondigen een samenwerking aan. AMBER Alert Nederland heeft de beschikking over een officiële Hyve: amberalertnederland.hyves.nl

Op de Hyve wordt niet alleen aandacht gevraagd voor kinderen waarvoor een AMBER Alert is uitgestuurd, maar ook voor overige kindervermissingszaken*. Zo staat er een banner met foto’s van vermiste kinderen op de homepage en worden nieuwe vermissingen doorgegeven via de WieWatWaar-functie. Wanneer er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, krijgen de leden ook een bericht in hun e-mail inbox. “Geen ander medium bereikt in de leeftijd 13 tot 49 jaar zoveel mensen als Hyves. Uitbreiding van het AMBER Alert platform met een eigen, officiële Hyve was daarom een logische stap,” zegt Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland. “Onze nieuwe officiële Hyve biedt ons een directe lijn met de – nu al – circa 250.000 leden. Dat zijn dus een kwart miljoen paar extra ogen die – nu ook steeds vaker via hun mobieltje – meespeuren in die cruciale eerste uren na de ontvoering van een kind.”

“Na de start van AMBER Alert Nederland werden er op Hyves een groot aantal fan-Hyves opgericht, veelal als steunbetuiging aan AMBER Alert Nederland. Onbedoeld zorgde dit toch voor veel verwarring onder de Hyvers. Uiteindelijk is in goed overleg besloten de leden van enkele fan-Hyves te migreren naar de nieuwe, officiële Hyve. Zo krijgen alle leden direct de juiste informatie. AMBER Alert Nederland wil de beheerders van deze Hyves hartelijk danken voor hun harde werk en steun voor AMBER Alert,” aldus Hoen.

AMBER Alert Nederland lanceerde in 2008 al een Hyves gadget die mensen op hun eigen Hyves pagina kunnen zetten . Als er een AMBER Alert wordt uitgestuurd, verschijnt de foto van het vermiste kind met deze gadget direct op al deze Hyves. Inmiddels hebben ruim 34.000 mensen deze gadget op hun Hyvespagina staan.

*Iedere dag raken er in Nederland kinderen vermist. Na kortere of langere tijd worden ze vrijwel allemaal levend teruggevonden. Het gaat hierbij vooral om kinderen die weglopen of die zijn meegenomen door één van de ouders. Enkele keren per jaar zijn er echter vermissingen, waarbij het risico voor het vermiste kind veel groter dan normaal is, bijvoorbeeld als een kind ontvoerd wordt door een onbekende. Voor deze bijzondere gevallen is het AMBER Alert ontwikkeld. Kijk hier voor de criteria.