TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
9292 Mobile Mockup

AMBER Alert naar 2 miljoen OV-reizigers

De grootste Nederlandse routeplanner voor het openbaar vervoer, 9292, toont vanaf vandaag automatisch AMBER Alerts en urgente vermissingen. Met 2 miljoen reisadviezen per dag worden miljoenen reizigers direct gevraagd mee te zoeken naar urgent vermiste kinderen.

“Als vrijwillige politieman wil ik er alles aan doen om vermiste kinderen veilig thuis te brengen. Met 9292 bereiken we miljoenen reizigers die de politie kunnen helpen bij het vinden van vermiste kinderen”, zegt Directeur Stefan Hulman van 9292.

Urgente vermissingen bij jou in de buurt
Ongeveer 2 keer per jaar wordt een landelijk AMBER Alert verstuurd voor kinderen in onmiddellijk levensgevaar. Ongeveer 100 keer per jaar zet de politie delen van het AMBER Alert systeem in om aandacht te vragen voor vermiste kinderen in ernstig gevaar. Kinderen die vaak net niet in aanmerking komen voor een landelijk AMBER Alert. Door ook informatie over urgente vermiste kinderen te verspreiden, wordt het bereik van deze vermissingen aanzienlijk vergroot.

AMBER Alert bereikt 12 miljoen Nederlanders

Het indirecte bereik van een landelijk AMBER Alert is 12 miljoen Nederlanders (boven de 18 jaar, Peil.nl). Met behulp van AMBER Alert verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Zo worden er bijvoorbeeld reclameschermen, snelwegborden, apps, SMS en e-mail gebruikt en wordt het AMBER Alert uitgezonden op radio en tv.

#zoekmee
Ben je een organisatie en wil je schermen, website of app inzetten bij het veilig terugvinden van vermiste kinderen? Kijk dan op www.amberalert.nl/zoekmee voor meer informatie.

9292_AMBER_Alert