Whatsapp Share Visual

AMBER Alert groter met WhatsApp

Zoeken naar vermiste kinderen nu ook via buurtpreventiegroepen

BEEK – Het bereik van het nationale vermiste kinderenalarm AMBER Alert Nederland is sinds vandaag fors uitgebreid via WhatsApp. AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts zijn voortaan ook te zien in WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Beheerders van die groepen kunnen via de AMBER Alert-app onmiddellijk informatie over en foto’s van vermiste of ontvoerde kinderen verder verspreiden in hun groepsapp. Het bereik van AMBER Alerts, dat nu op twaalf miljoen Nederlanders boven de achttien jaar ligt, groeit door die stap opnieuw aanzienlijk.

Nederland telt duizenden WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Daarmee kunnen buurtbewoners samen inbraken, verdachte personen of andere alarmerende situaties in hun wijk signaleren en doorgeven aan de politie. De WhatsApp Buurtpreventiegroepen kunnen vanaf nu ook het verschil gaan maken als een kind onder gevaarlijke omstandigheden is verdwenen.

“Een gevaarlijke kindervermissing moet razendsnel onder de aandacht van een zo groot mogelijk aantal mensen komen”, zegt AMBER Alert-oprichter Frank Hoen. “Door AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts in WhatsApp Buurtpreventiegroepen te delen, kunnen de groepsleden gericht op zoek gaan naar een vermist kind in hun buurt.”

AMBER Alert ging eerder al een succesvolle samenwerking met het aan WhatsApp gelieerde Facebook aan. Liefst tien miljoen Facebookgebruikers in Nederland (Nederlanders, maar ook toeristen of zakenlui die in ons land op bezoek zijn) krijgen een uitgestuurd AMBER Alert automatisch in hun tijdlijn. “WhatsApp is onderdeel van Facebook. Het delen van AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts via WhatsApp is dan ook een logische, nieuwe stap”, vervolgt Hoen. “We hopen overigens ook de verspreiding van onze vermissingsberichten via WhatsApp in de nabije toekomst te automatiseren.”

AMBER Alert roept alle beheerders van WhatsApp Buurtpreventiegroepen op om onze vermissingsmeldingen actief te delen. Ben jij beheerder van een WhatsApp Buurtpreventie groep? Download de AMBER Alert-app hier.