TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
AANL Internationale AA Dag 2

AMBER Alert groeit naar 2,8 miljoen aanmeldingen

Vandaag 13 januari, de Internationale Dag van het AMBER Alert, kondigt AMBER Alert Nederland aan dat nu bijna 3 miljoen Nederlanders zijn aangemeld bij het nationale vermiste kinderalarm van de politie.

AMBER Alert bereikt 12 miljoen Nederlanders
Doordat steeds meer omroepen, bedrijven en populaire apps meezoeken, bereikt een AMBER Alert 12 miljoen Nederlanders volgens Peil.nl.

Steeds meer organisaties zoeken naast AMBER Alerts, ook naar urgent vermiste kinderen: kinderen die vaak net niet in aanmerking komen voor een AMBER Alert maar waarbij wel sprake is van direct gevaar. Organisaties die ook meezoeken naar urgent vermiste kinderen zijn bijvoorbeeld Lukoil, Connexxion, Nu.nl, Rapmedia, Storeplay en Google’s Waze.

Meer Europese samenwerking
1 op de 4 kindervermissingen is grensoverschrijdend. Op de Internationale Dag van het AMBER Alert roept Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland, op tot meer en snellere Europese samenwerking betreffende vermiste kinderen. Frank Hoen: “Elk vermist kind verdient dezelfde kansen om veilig te worden teruggevonden. Wanneer een kind vermist raakt in een grensgebied moeten burgers aan beide kanten van de grens direct op de hoogte worden gesteld van deze vermissing”.

Internationale Dag van het AMBER Alert: Amber Hagerman

Vandaag precies 20 jaar geleden, op 13 januari 1996, werd de negenjarige Amber Hagerman ontvoerd uit Arlington, Texas. De moord op het meisje leidde tot de totstandkoming van het AMBER Alert in de VS, dat inmiddels heeft geholpen bij het terugvinden van meer dan 794 kinderen.

Zoek ook mee naar vermiste kinderen

Zoekt jouw organisatie al mee naar vermiste kinderen? Op www.amberalert.nl/zoekmee zie je hoe ook jouw organisatie kan meehelpen.