TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Urgente Vermissing Case

AMBER Alert App nu ook op Windows Phones

AMBER Alert Nederland lanceert de officiële AMBER Alert App voor Windows Phones. Gebruikers ontvangen direct een push-bericht bij een landelijk AMBER Alert of een urgente vermissing bij hun in de buurt. De app is voor iedereen gratis te downloaden in de Windows Store.

“Bijna iedereen heeft 24/7 een mobieltje op zak”, zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland. “Als het leven van een kind op het spel staat, is het van belang om zo snel mogelijk zo veel mogelijk burgers te informeren over de vermissing. Door de nieuwe Windows app bereiken we nu naast de Android en iOS gebruikers ook de Windows Phone eigenaren.” De AMBER Alert App is al langer beschikbaar voor Android en iOS toestellen.

Vermissingen bij u in de buurt
In de nieuwe app is altijd een up-to-date overzicht van urgente vermissingen zichtbaar. Zo zien gebruikers snel wanneer er een kindje bij hen in de buurt vermist is geraakt. Daarnaast kunnen ouders informatie over hun eigen kinderen opslaan, zoals een foto en uiterlijke kenmerken. Met deze informatie kan direct de politie snel worden geïnformeerd wanneer het kind vermist raakt.

Pro-bono
De Windows app is pro-bono ontwikkeld door QNH Consulting. Hen Snackers, Algemeen Directeur QNH: “We zijn trots dat AMBER Alert ons het vertrouwen heeft gegeven om onze technologie in te zetten om vermiste kinderen terug te vinden”.

Geen Windows phone maar een Android of iOS toestel? Download dan de app voor Android of iOS: www.amber.nl/zoekmee