TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Abdullah Gevonden Amber Alert Ingetrokken

AMBER Alert ingetrokken, Abdullah (15) levend gevonden

Voor de vermiste Abdullah (15) uit Schiedam is zondag 3 december landelijk alarm geslagen met een AMBER Alert. De dove, autistische en verstandelijk beperkte jongen  heeft dringend medicijnen tegen zijn hartproblemen nodig. Abdullah was schaars gekleed toen hij vanuit huis onder zeer slechte weersomstandigheden vermist is geraakt.

Het Amber Alert voor Abdullah is inmiddels door zeker twaalf miljoen Nederlanders boven de achttien jaar gezien. Het alert is maandag weer ingetrokken omdat het doel is bereikt: zoveel mogelijk mensen op de hoogte brengen van Abdullah’s vermissing. De politie zei maandag dat door het uitgaan van het AMBER Alert ook enorme aantallen tips zijn binnengekomen.

Kijkt u ook uit naar de Schiedamse knul? Abdullah heeft lang, krullend haar, hij kan niet praten en communiceert met keelklanken en wapperende gebaren. De tiener lijkt een flinke vent te zijn, maar qua verstandelijke vermogens is hij een kind van zes jaar. Hij heeft volgens zijn familie een lief karakter. Het kan zijn dat de jongen inmiddels andere kleding heeft aangetrokken. Abdullah snuffelt graag in vuilnis naar oude spulletjes en kan daarin een trui of jas hebben gevonden.

Van Abdullah is bekend dat hij dol is op oude gebouwen, caravans, kelderboxen en bijvoorbeeld tuinhuisjes. De jongen heeft een fascinatie voor lichtschakelaars, stopcontacten en elektrische apparaten zoals koelkasten en drogers. Als de tiener gaat lopen, dan gaat hij volgens de politie recht op zijn doel af.

In de vrieskou vertrok Abdullah vrijdagavond in zijn crèmekleurige hemd en zonder jas vanaf zijn huis aan de Obrechtstraat in de wijk Groenoord. Zijn moeder dacht dat hij nog op zijn kamer zat, maar kwam laat die avond tot de ontdekking dat de tiener was verdwenen. De politie en Abdullah’s familie maken zich ook zorgen om de jongen omdat hij afhankelijk is van medicatie. Abdullah moet medicijnen slikken vanwege hartproblemen.

Zoekacties met honden en warmtecamera’s leverden in de nacht van vrijdag op zaterdag niets op. Zaterdag stuurde de politie voor Abdullah een Vermist Kind Alert (VKA) uit. Zondagochtend heeft de politie dat opgeschaald naar een AMBER Alert.

De afgelopen dagen hebben politieagenten en burgers een groot aantal plekken bezocht en bekeken. Het gaat daarbij onder meer om volkstuincomplexen in Schiedam en omgeving en om kelderboxen onder flats in de wijk Groenoord. Zondag is vanuit een helikopter naar Abdullah uitgekeken. Maandag worden allerlei plekken opnieuw uitgekamd door agenten en vrijwilligers. Naar verwachting wordt ook weer gezocht vanuit de helikopter.

De politie roept mensen in Schiedam en regio op om goed rond te kijken in kelderboxen, tuinhuisjes, bedrijfsgebouwen en scholen. Abdullah kan ergens binnen zijn (geweest) om te schuilen tegen de kou.

Wie informatie heeft over de verblijfplaats van Abdullah wordt dringend verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0800-6070.