TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

AMBER Alert aanpak gepresenteerd op TIEMS-conferentie in Berlijn

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland, geeft vandaag een presentatie op de jaarlijkse TIEMS-conferentie in Berlijn. TIEMS, The International Emergency Management Society, biedt een wereldwijd forum voor onderwijs, opleiding en certificering in nood- en calamiteitenmanagement. Het netwerk streeft ernaar informatie uit te wisselen over het gebruik van innovatieve methodes en technieken op het gebied van nood- en calamiteitenmanagement.

Als medeoprichter van AMBER Alert Nederland en AMBER Alert Europe deelt Hoen op het evenement zijn visie en ideeën over het belang van één Europees platform voor kinderalarmsystemen. Dit is de reden dat hij onlangs het AMBER Alert Europe initiatief hielp oprichten.

De AMBER Alert aanpak die in Nederland werd ontwikkeld en nu de basis vormt voor het nieuwe AMBER Alert Europe initiatief, is uniek in de intensieve samenwerking tussen politie en IT-specialisten. Met één druk op de knop worden via elk denkbaar medium meer dan 2,5 miljoen aangesloten EU-burgers geïnformeerd als er een AMBER Alert wordt verstuurd in hun omgeving. Of dat nu in hun eigen land is, of vlak over de grens.