TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112

Aandacht voor AMBER Alert in nieuwste boek Simone van der Vlugt

In de nieuwe thriller ‘Morgen ben ik weer thuis’ van Simone van der Vlugt wordt er een AMBER Alert uitgestuurd voor de elfjarige Britt. Simone van der Vlugt beschrijft op treffende wijze de werking van het AMBER Alert systeem.

Fragment uit het boek (p. 100): “Dankzij het AMBER Alert is van het ene moment op het andere Britts beeltenis door heel Nederland te zien. Op snelwegborden, op de elektronische beeldschermen in het openbaar vervoer, in supermarkten en bioscopen. Het bericht van haar verdwijning verschijnt op de displays van ruim een miljoen smartphones, via sms, e-mail, Twitter en Facebook.”

Met ‘Morgen ben ik weer thuis’ wordt de reeks vervolgd die begon met ‘Aan niemand vertellen’. Het boek ‘Aan niemand vertellen’ is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2013.

Frank Hoen, oprichter AMBER Alert Nederland: “Het gebruik van AMBER Alert in deze boeken benadrukt de grote bekendheid van AMBER Alert. Dat is wel iets om trots op te zijn,”

Hoen vervolgt: “In de bijna 5 jaar dat AMBER Alert bestaat, is niet alleen de naamsbekendheid enorm gestegen. Ook het aantal deelnemers is enorm toegenomen: bijna 2 miljoen Nederlanders zoeken al mee naar vermiste kinderen. Dat is natuurlijk geweldig, maar er zijn ook miljoenen Nederlanders die zich nog niet hebben aangemeld. Daarom roepen we iedereen in Nederland op zich aan te melden voor AMBER Alert.”

Aanmelden voor AMBER Alert kan door een SMS met “AMBER AAN” naar 5100 te sturen, door de AMBER Alert Nederland iPhone App te installeren of via de website.