AMBER Alert bedankt alle organisaties die meezoeken naar vermiste kinderen

Op 22 oktober heeft AMBER Alert samen met de Veiligheidsregio’s (Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid) een digitaal bedankevent voor haar partners gehouden. Tijdens het event ‘Rijnmondveilig, het AMBER Alert bij Rampen’ kregen partners die kostenloos bijdragen aan de veiligheid van hun omgeving, zoals het meezoeken naar vermiste kinderen, een unieke kijk achter de schermen van beide organisaties.

Bij een kindvermissing stelt AMBER Alert binnen enkele minuten een heel land op scherp, waardoor twaalf miljoen burgers meezoeken naar een vermist kind – één alert kan zo het verschil maken tussen leven en dood. Bij grote incidenten nemen de Veiligheidsregio’s een vergelijkbare levensreddende rol aan binnen hun veiligheidsgebied en sturen vanuit hun crisisplatformen rijnmondveilig.nl en zhzveilignl een alert uit.

Organisaties dragen bij aan succes

Het succes van AMBER Alert en de Veiligheidsregio’s zou echter niet mogelijk zijn zonder de aanhoudende steun en belangeloze inzet van duizenden organisaties die de alarmmeldingen van deze organisaties verspreiden en zichtbaar maken voor de burger.

“Iedereen draagt op zijn eigen, unieke manier een steentje bij aan het AMBER Alert. Zo toont Total informatie over spoorloze kinderen in honderden tankstations door heel Nederland, laat Buienradar automatisch AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts op haar website zien en wordt de beschrijving en foto van een vermist kind nu zelfs direct op pinautomaten zichtbaar dankzij onze partners In2Retail en Euronet, zegt Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert Nederland.

“We zijn enorm dankbaar voor iedere partner, groot of klein, die zich inzet om samen met ons de wereld een stukje veiliger te maken. Hartelijk dank!”

Ook meewerken aan de veiligheid in jouw buurt

Wil jouw organisatie ook een steentje bijdragen aan de veiligheid in jouw buurt? Word dan AMBER Alert- en/of Veilgheidsregiopartner. Samen redden we (kinder)levens!

Belangrijk nieuws

Stichting AMBER Alert Europe draagt de Nederlandse vermist-kind-alerteringen over aan de Politie per 23 november 2021

Lees verder