TIPS over een vermissing? Bel 0800 - 6070 | Bij SPOED bel 112
Header Nieuwsbericht Jaarcijfers NL

74 urgente kindervermissingen in 2015

Vorig jaar werden delen van het AMBER Alert systeem 74 keer ingezet voor de zoektocht naar urgent vermiste kinderen. Twee keer werd een AMBER Alert verstuurd. Net zoals voorgaande jaren bleek het systeem succesvol: in 81% van de gevallen werd het kind binnen één week teruggevonden. 97% van de kinderen werd binnen een maand weer gevonden.

De twee AMBER Alerts, die werden uitgestuurd voor een 9-jarige jongen uit Utrecht en een 12-jarige jongen uit Vleuten, resulteerden zelfs binnen 24 uur in een succesvolle vondst.

AMBER Alerts en urgente kindervermissingen

Enkele keren per jaar vreest de politie voor het leven van een vermist of ontvoerd kind. Voor deze gevallen wordt een landelijk AMBER Alert verstuurd. Het hele AMBER Alert systeem wordt dan ingezet. Delen van het systeem kunnen ook gericht worden gebruikt voor urgente kindervermissingen. Kindervermissingen die net buiten de criteria voor publicatie via AMBER Alert Nederland vallen, plaatst de politie op haar eigen website.

Bijdragen aan het redden van kinderlevens

Het AMBER Alert systeem omvat o.a. snelwegborden, reclameschermen, apps, SMS en email. Buienradar, 9292 en Rapmedia werden recent hieraan toegevoegd. Wilt uw organisatie ook een bijdrage leveren aan AMBER Alert Nederland? Neem gerust contact met ons op.

2015_YEAR_infographic_AANL